SOLFLEX Padlófűtés alátétfólia

A padlófűtés során a hőátadás nem csak a fűtendő tér felé történik, hanem ellenkező irányba is. A SOLFLEX Padlófűtés alátétfólia kiválóan alkalmas a padlófűtési rendszerekben a fűtés hatékonyságának javítására, mivel csökkenti a fűtőcsövek alatti tér felmelegedését, és a ráirányuló hősugarakat a fűtendő tér felé veri vissza, így segít a hő keresztirányú kiegyenlítésében, ezáltal egyenletesebb lesz a padló hőmérséklete. A helyiség sarkainál a fal irányában felhajtva távtartó lemezként is használható.

Tulajdonságok
  • hővisszaverő,
  • párazáró,
  • vegyszerálló,
  • lépéshanggátló képesség,
  • hosszú élettartamú.

Leírás

Beépítés módja

A SOLFLEX Padlófűtés alátétfóliát a hőszigetelő anyag fölé (lépésálló polisztirol lap) beépítve, a fényes részével felfelé kell lefektetni. Ollóval könnyen a megfelelő méretre vágható. A termék légbuborékos felépítése révén hőszigetelő hatású.

Energia-költség megtakarítás

A SOLFLEX Padlófűtés alátétfólia beépítése esetén érezhetően növekszik a fűtendő tér irányába áramló hőmennyiség, és komolyan csökken az ellenkező irányú hőveszteség. A fűtendő tér irányába áramló hőmennyiség az épület energetikai besorolásától függően 6%-kal növekszik, és az ellenkező irányú hőveszteség 19%-kal csökken.

Műszaki Jellemzők
Tömeg 140 g / m2
Tekercsszélesség 1,2 m
Tekercshossz 41,7 m
Vastagság 3,5 mm +/- 5%
Szakítóerő hosszirányban N/50 mm min 140
Szakítóerő keresztirányban N/50 mm min 120
Szakadási nyúlás H/K N/50 mm min 40 / min 25
Rétegfelépítés poliészter – alumínium-polietilén-légbuborékos polietilén
Tűzvédelmi osztály F

ÉMI minősítéssel rendelkezik